Tantra, waarom?

Mijn motivatie om met tantra te beginnen is divers. De belangrijkste reden om mannen op weg te helpen met Tantra is als tegenbeweging bij de verpreutsing van de maatschappij. Door veelal religieuze overwegingen is plots je naakte lijf iets om je voor te schamen, laat staan, dat je er van geniet. De Me Too beweging, waar goede kanten aanzitten maar ook negatieve, maakt het voor mannen ook niet veel makkelijker hun rol te kiezen. Door mannen mee te nemen naar hun sensitieve kant, minder pik- en prestatiegericht, verwacht ik een afname van ongewenste psychische en fysieke penetratie door mannen. Seksuele gezondheid staat voorop, voor de man in kwestie en voor zijn directe omgeving.

Als tweede motief is tantra een heel mooi instrument om mensen met zichzelf weer in contact te komen, juist zonder hun cognitie (het vele nadenken). Tantra werkt aan een basaal verlangen en een basale energie en die zijn zo overheersend, dat je vanzelf uit je hoofd gaat. Dus geen psychologie, maar wel psychische effecten, niet praten maar wel voelen. Een tantra sessie is in eerste instantie niet therapeutisch en meer gericht op genieten, maar je kunt je door een tantra sessie wel veel beter voelen.

Als derde motief is er het beschikbaar hebben van een plek voor onversneden aandacht, waar je je geaccepteerd kunt voelen en je ongegeneerd van je sexualiteit kunt genieten, zonder dat het seks is. Vaak een veilige haven voor mannen, die behoefte hebben aan die aandacht voor zichzelf in contact met een andere man.